Skip to content Skip to footer

Πρότυπος Πειραματικός Αγρός: Σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένη στην καλλιέργεια Καρπουζιού και Πεπονιού

 

Η εταιρεία μας σε συνεργασία με τον Ολλανδικό οίκο σποροπαραγωγής Rijk Zwaan, πραγματοποίησε στις 23 και 24 Ιουνίου ολοήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην καλλιέργεια καρπουζιού και πεπονιού.

Κατά την πρώτη μέρα της σειράς των εκδηλώσεων, παραγωγοί, μέλη της εφοδιαστικής αλυσίδας, φίλοι και συνεργάτες από όλη την Κύπρο φιλοξενήθηκαν στον πρότυπο αποδεικτικό αγρό που εγκατέστησε η εταιρεία μας στο χωριό Αστρομερίτης και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να αξιολογήσουν και να γευτούν τις νέες ποικιλίες καρπουζιού και πεπονιού της Rijk Zwaan. Πέραν των 17 ποικιλιών Καρπουζιού και 15 ποικιλιών πεπονιού είχαν φυτευτεί με σκοπό την αξιολόγηση τους σε πραγματικές κλιματολογικές συνθήκες και καλλιεργηθεί σύμφωνα με τις πρακτικές που ακολουθεί ο Κύπριος παραγωγός. Οι καλεσμένοι μας, δημιουργώντας μικρές ομάδες, ξεναγήθηκαν στον πειραματικό αγρό από τους γεωπόνους μας και τους γεωπόνους της Rijk Zwaan, ενώ παράλληλα αναπτυσσόταν ελεύθερη συζήτηση για όλα όσα αφορούν την καλλιέργεια και εμπορία των καρπουζιών και πεπονιών τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Η δεύτερη μέρα δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί αλλού εκτός από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου η οποία κατέχει τα ηνία στην πρώιμη παραγωγή καρπουζιών και πεπονιών. Στις εξωτερικές εγκαταστάσεις του καταστήματος μας στο Λιοπέτρι διαμορφώθηκε ειδικός εκθεσιακός χώρος στον οποίο παρουσιάστηκαν καρποί από όλες τις ποικιλίες που φυτεύτηκαν στον αποδεικτικό αγρό του Αστρομερίτη. Πέραν των γνωστών ποικιλιών καρπουζιού MorganRZ και BretonaRZ, οι παραγωγοί, φίλοι και συνεργάτες μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις νέες ποικιλίες αλλά και να λάβουν στην κυριολεξία μια πρώτη γεύση από τη νέα ποικιλία LusitanaRZ η οποία ξεχώρισε τόσο για την πρωιμότητα της, την αυξημένη παραγωγή της αλλά και την διατηρησιμότητα της στον αγρό. Παράλληλα εντός του καταστήματος οι καλεσμένοι μας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το προσωπικό της εταιρείας μας, τους έμπειρους γεωπόνους της Rijk Zwaan και των Πλαστικών Κρήτης τις προκλήσεις και απαιτήσεις της σύγχρονης γεωργίας, τα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες της Τεχνοχημικής αλλά και να απολαύσουν το γεύμα που τους προσφέραμε.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στην εταιρεία Χρίστος Έλληνας και Υιοί Λτδ, τόσο για την παραχώρηση του τεμαχίου όπου είχε εγκατασταθεί ο αποδεικτικός αγρός, όσο και για την επίβλεψη της καλλιέργειας από την φύτευση μέχρι και τη συγκομιδή πετυχαίνοντας το επιθυμητό για όλους μας αποτέλεσμα.

https://www.youtube.com/watch?v=sAwMNx30pmE