Skip to content Skip to footer
δικτυα σκιασης και εντομοπροστασιας στην κατηγορια υλικα καλυψης και ενομοπροστασιας

Δίχτυα Σκίασης και Εντομοπροστασίας

Η σκίαση και η εντομοπροστασία αποτελούν δύο σημαντικές παραμέτρους που ο κάθε παραγωγός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού όπου επικρατούν συνθήκες υψηλής ηλιοφάνειας και ο πληθυσμός των επιβλαβών εντόμων είναι αυξημένος.

Σκίαση για κάθε καλλιέργεια και όχι μόνο

Είναι γνωστό ότι κάθε καλλιέργεια έχει διαφορετικές απαιτήσεις και διαφορετικά επίπεδα ανοχής ως προς τις ώρες και την ένταση της ηλιοφάνειας ώστε να είναι σε θέση να παράγει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Γι’αυτό η εταιρεία μας έχει φροντίσει να εισάγει δίχτυα σκίασης μικρής, μέσης και μεγάλης φωτοδιαπερατότητας (40%, 50%, 70%, 90%, 95%) σε διάφορα μήκη και πλάτη ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παραγωγού και σε ποικιλία χρωμάτων. Επίσης με τη δική μας εξειδικευμένη ραπτική μηχανή 3 ραφών μπορούμε να επεκτείνουμε το πλάτος των διχτύων εάν ο πελάτης μας απαιτεί πλάτος πέραν των 6 μέτρων χωρίς να υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος για φθορές- σχισίματα στο δίχτυ.

Μια άλλη σημαντική χρήση των διχτύων σκίασης είναι η εφαρμογή τους σε αποταμιευτήρες νερού – δεξαμενές όπου παρουσιάζονται μεγάλες απώλειες λόγω εξάτμισης. Με την τοποθέτηση ειδικού μηχανισμού για την συγκράτηση του διχτύου πάνω από την επιφάνεια της δεξαμενής κατορθώνουμε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την εξάτμιση εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο νερό άρδευσης ενώ παράλληλα μειώνουμε και το κόστος που έχει ο παραγωγός από τις απώλειες.

Συνάμα τα δίχτυα σκίασης που διαθέτει η εταιρεία μας είναι κατάλληλα για να χρησιμοποιηθούν κατά την συνήθη πρακτική που εφαρμόζεται στην Κύπρο κατά την συγκομιδή των ελιών. Αυτό γιατί παρουσιάζουν μεγάλες μηχανικές αντοχές και δεν σχίζονται εύκολα κατά την μεταφορά, σύρση και φόρτωση.

Τα δίχτυα σκίασης πέραν της χρήσης για γεωργικούς σκοπούς μπορούν να έχουν εφαρμογή για περιφράξεις, σκίαστρα χώρων και προστασία κτιρίων από πουλιά.

Δίχτυ εντομοπροστασίας- Antivirus

Κρατήστε τα μικρά αλλά πολύ επικίνδυνα έντομα που μεταφέρουν ιώσεις έξω από το θερμοκήπιο και το διχτυοκήπιό σας. Η εταιρεία μας αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η προστασία των καλλιεργειών από τα έντομα εχθρούς αλλά και τις ιώσεις που πιθανόν να μεταφέρουν συστήνει στον παραγωγό τη χρήση των δικτύων εντομοπροστασίας – antivirus.

Το δίχτυ antivirus που μπορείτε να βρείτε κοντά μας δεν συγκρίνεται με τα κοινά δίκτυα καθώς αυτό διαθέτει:

  • Μικρές οπές ικανές για να εξασφαλίζουν καλό αερισμό στο θερμοκήπιο αλλά και σε μέγεθος που να μην μπορούν μικρά έντομα (αφίδες, αλευρώδεις) να διαπεράσουν
  • Έχει συγκεκριμένο χρώμα που απωθεί τα έντομα και αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία 

Τα δίκτυα antivirus προσφέρουν στον παραγωγό:

  • Προστασία από τα έντομα αφού το δίχτυ antivirus τα αφήνει έξω από τον περιβάλλοντα χώρο του θερμοκηπίου – διχτυοκηπίου
  • Η χρήση του συγκαταλέγεται στα μέτρα για περιορισμό της μετάδοσης ασθενειών των φυτών και συγκεκριμένα των ιώσεων
  • Προσφέρει ικανοποιητικό αερισμό για την καλλιέργεια αφού είναι διαπερατό από τον αέρα μέσω των μικρών οπών που διαθέτει

Αν επιθυμείτε να προμηθευτείτε με δίκτυα σκίασης και εντομοπροστασίας είμαστε εδώ για εσάς. Το εξειδικευμένο μας προσωπικό είναι έτοιμο να σας βοηθήσει να επιλέξετε τις κατάλληλες λύσεις για τις ανάγκες σας και να σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Επισκεφθείτε το πλησιέστερο σε εσάς κατάστημα της Τεχνοχημικής για να συνομιλήσετε με τους υπεύθυνους γεωπόνους μας ή επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 24-816363 ή μέσω email στο [email protected].

Ίσως να σας ενδιαφέρουν επίσης